top of page
Writer's pictureAndrejs Mosjagins

Aizvadīts noslēdzošais projekta “Kopdare” pasākums “Ģimenes diena!”, Rīgā.

Ļoti svelmainā 2024. gada 18.maija dienā, sapulcējām vairāk nekā 50 dalībniekus, gan lielus, gan pavisam mazus, Imantā, kur visi kopīgi baudījām ģimenes dienas pasākumu.

          Pasākuma dalībniekiem bija iespēja atcerēties iepriekšējos pasākumus un atbildot uz āķīgiem pasākuma vadītāja jautājumiem tikt pie balvām. Pasākuma ietvaros tika rīkotas un izspēlētas vairākas saliedējošas spēles, kur vajadzēja apvienoties komandās un kā ierasts uzvarēja draudzība, jo punkti netika skaitīti, galvenais bija jautri un saskanīgi pavadītais laiks. Īpaši attapīgie jaunieši tika arī pie saldām veicināšanas balvām.

          Ar īpašu azartu romu jaunieši cīnījās pret spāņu meiteņu komandu slapjo kreklu mešanas sacensībās, apšļakstot ne tikai sevi un pretiniekus, bet arī trāpot ar slapjajiem krekliem garāmgājējiem un skatītājiem. Entuziastiski aizritēja dvieļu volejbols, kur jauktās komandās pa divi apvienojās dalībnieki un centās noķert un aizmest bumbas pāri tīklam turot rokās dvieļus. Šo spēli aktīvi iemīļoja ukraiņi, kas spēlēja komandās ar vietējiem Jauniešu atbalsta centra jauniešiem, kā arī Jūrmalas sporta skolas romu pārstāvji ar Jauniešu centra Vita pārstāvjiem. Ar brīvprātīgo atbalstu tika rīkots arī improvizācijas boulings, kur stafetēs jauniešiem bija iespēja izmēģināt savu veiklību un precizitāti. Koncentrēšanās un loģikas treniņam dalībnieki spēlēja Jengu, uzbūvējot torni no klucīšiem mazāko dalībnieku augumā.

          Kā jau piknikam pienācās mūsu čaklie brīvprātīgie sarūpēja arī cienastu, uzklāja svētku galdu un sacepa šašliku, kas protams nebija viegli, stāvēt pie grila tik karstā dienā, par to īpašs paldies brīvprātīgajam Rihardam un pārējiem viņa palīgiem.

Biedrības Jauniešu centrs “Dari Vari” vārdā izsakām lielu paldies visiem brīvprātīgajiem un pasākuma dalībniekiem - Ukrainas bēgļu ģimenēm, mazākumtautību (krievu, ukraiņu, poļu, baltkrievu) jauniešiem un viņu ģimenēm, Jūrmalas sporta skolas romiem, Rīgas valsts klasiskās ģimnāzijas pārstāvjiem, spāņu jaunietēm un visiem latviešiem par aktīvu iesaisti pasākumā un pārliecību, ka mēs visi esam liela ģimene!

 

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” projekts "Kopdare", projekta Nr. 2023.LV/MTSP/11



7 views0 comments

Comments


bottom of page